Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Bereken jouw uitgerekende datum met onze tool

Uitgerekende datumOm jouw uitgerekende datum te kunnen berekenen hebben we enkel de laatste dag van jouw menstruale periode nodig. Naast de uitgerekende datum geven we nog heel veel extra informatie. Bijvoorbeeld over hoeveel weken je momenteel zwanger bent, wanneer je de eerste beweging van jouw kleine kan voelen en wanneer je de eerste hartslag kan horen. Verder maken we een inschatting wanneer het eerste en tweede trimester van de zwangerschap eindigen. Tot slot geven we voor iedere specifieke zwangerschapsweek informatie over de grootte van jouw baby en hoe hij of zij zich gedurende deze week heeft ontwikkeld.

Uitgerekende datum calculator

Vul hieronder de datum van de laatste dag van jouw menstruatie in en wij geven je direct informatie over wanneer je ongeveer uitgerekend bent, vanaf wanneer je een zwangerschapstest kan doen en wanneer je die kleine in jouw buik voor het eerst kan voelen:Hoe betrouwbaar is de uitgerekende datum van Luierboefjes?

De uitgerekende datum die wij berekenen is gebaseerd op een gemiddelde menstruatiecyclus van 28 dagen en is op basis hiervan zeer nauwkeurig. Afhankelijk van jouw eigen cyclus kan de uitgerekende datum dus afwijken. Hoe regelmatiger jouw cyclus is des te betrouwbaarder is deze tool. Het blijft natuurlijk wel een indicatie. Een heel klein gedeelte van de zwangere vrouwen bevalt namelijk op hun uitgerekende datum.

Heb jij een kortere of langere cyclus? Tel dan de extra dagen bij de datum op of trek deze er bij een kortere cyclus van af. Bijvoorbeeld: bij een cyclus van 30 dagen tel je 2 dagen bij de verwachte datum op, bij een cyclus van 22 dagen trek je er 6 dagen van af.

Wil je de exacte datum van bevruchting en dus ook de uitgerekende datum met meer nauwkeurigheid weten? Doe dan een termijnecho; hiermee kan de huisarts, gynaecoloog of de verloskundige op een uiterst betrouwbare de data vaststellen.

Hoe berekenen wij de uitgerekende datum?

Wij berekenen de datum waarop jij jouw kleine gaat verwachten aan de hand van de laatste dag van jouw menstruatie cyclus. Deze datum is dus het uitgangspunt voor de berekening. Bovenop deze datum tellen wij 280 dagen, dit is het gemiddeld aantal dagen dat een zwangerschap duurt vanaf de laatste menstruatie. Wij rekenen met een gemiddelde menstruatie cyclus van 28 dagen. Is jouw menstruatie cyclus langer of korter verreken deze datum dan met de uitkomst.

Waarom is het belangrijk om de uitgerekende datum te weten?

Het is natuurlijk hartstikke leuk om te weten wanneer je die kleine luierboef kan verwachten. Het is echter ook belangrijk voor de diverse hulpdiensten om te weten wanneer jij uitgerekend bent. Zo kan een verloskundige namelijk bepalen of de baby zich op de juiste manier ontwikkelt. Op het moment van bevallen heb je namelijk bij een vroege (voor 37 weken) of late (na 42 weken) bevalling extra risico’s.