Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Brie eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Brie zwanger is een keyword dat veel wordt gezocht op Google. Maar waarom? Kaas wordt door heel veel vrouwen gegeten en daarom is het belangrijk om te weten welke kazen je wel en welke kazen je niet mag eten tijdens de zwangerschap.

Brie direct uit de koelkast mag je helaas niet eten als je zwanger bent. Dit komt omdat brie een rauwmelkse kaas is. Rauwmelkse kazen zoals brie kunnen de listeria bacterie bevatten en hier kun je erg ziek van worden. Wel mag je brie eten die verhit is op minimaal 85 graden. De listeria bacterie gaat namelijk dood bij hoge temperaturen en is dan niet meer schadelijk.

Check ook of je andere soorten kaas zoals geitenkaas of feta mag eten tijdens de zwangerschap.

Brie zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Brie zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “brie zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je brie mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!