Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Baby uitzetlijst

Gefeliciteerd, je bent zwanger en helemaal in de wolken. Nadat de zwangerschap tot je doorgedrongen is moet er het een en ander geregeld worden. Natuurlijk niet a la minute, maar probeer wel alles op tijd te regelen, dat scheelt een hoop stress tijdens de zwangerschap. Wij van luier boefjes willen je daarbij graag helpen en hebben daarom een baby uitzetlijst samengesteld, zodat je in ieder geval alle onmisbare babyspullen in huis hebt voordat die kleine er is.

Voor het gemak hebben we op deze pagina de baby uitzetlijst opgesplitst in een aantal voor de hand liggende categorieën: voor in het babykamertje, voor in de badkamer, voor onderweg, voor de verzorging en voor als je borst- of flesvoeding gaat geven.

Babyuitzet Echo

De Luier Boefjes baby uitzetlijst is ook beschikbaar als download

Voor de lijstjes fanaten hebben we ook een baby uitzetlijst beschikbaar. Klik hier en ontvang de lijst direct in jouw mail.

Noodzakelijke items die de meeste kersverse ouders kopen voor hun baby uitzet

In huis halen voor in het slaapkamertje

In huis halen voor als je borstvoeding gaat geven

In huis halen voor als je flesvoeding gaat geven

In huis halen voor in de badkamer

  • Baby badolie

In huis halen om die kleine te verschonen

Must haves voor iedere jonge vader of moeder

In huis halen voor onderweg

In huis halen voor de verzorging

  • Digitale thermometers
  • Nagelvijltjes
  • Vitamine D & K

Kleertjes voor na de geboorte

Voor in de huiskamer

Handige items voor je baby uitzet die niet iedereen nodig heeft

In huis halen voor in het slaapkamertje

In huis halen voor als je borstvoeding gaat geven

In huis halen voor als je flesvoeding gaat geven

In huis halen voor in de badkamer

In huis halen om die kleine te verschonen

In huis halen voor onderweg

In huis halen voor de verzorging

  • Baby olie
  • Zacht babyborsteltje
  • Fopspeen
  • Zonnebrand

Voor in de huiskamer

Overige handige zaken voor in huis

Babykamer

Kleertjes

Dr Brown fles

Wanneer begin je met het kopen van items op de  baby uitzetlijst

Bij het krijgen van jouw eerste kindje hoort het bij elkaar zoeken van de complete babyuitzet bij de voorpret en tot het gehele proces van moeder worden. Zoals je op deze pagina zal lezen bestaat de complete baby uitzet uit heel veel verschillende items waarvoor je verschillende winkels of webshops zal moeten afstruinen. Begin daarom dus niet te laat in je zwangerschap met de aanschaf van jouw babyuitzet om onnodige stress te voorkomen. Shoppen als je hoogzwanger bent en de stress die daarmee gemoeid is komt jouw gezondheid en die van de kleine luierboef niet ten goede. Streef er in ieder geval naar om alle spullen ten minste een maand voor jouw uitgerekende datum in huis te hebben, je weet maar nooit of de bevalling eerder begint dan gepland.

Wat kost het om de belangrijkste items op de baby uitzetlijst te kopen?

De kosten voor een babyuitzet zijn afhankelijk van prijs en kwaliteit van items die je aanschaft en kan hierdoor behoorlijk variëren. Volgens Het Nationaal Instituut voor budgetvoorlichting (Nibud), ben je minimaal 617,90 euro kwijt voor een babyuitzet. Zij schatten voor de babykamer een bedrag in van 361,50 euro, voor verzorgingsproducten 164,90 euro en babykleding 91,50 euro. Mogelijke extra uitgaven voor de niet noodzakelijke items zoals bijvoorbeeld een kinderwagen, commode, box, wipstoeltje, matrasbeschermer, luiers etc. komen hier nog bovenop. Om de babyuitzet volledig compleet te maken moet je eigenlijk wel uitgaan van een minimaal bedrag van 1.000 euro. Je kan het uiteindelijk zo gek maken als je zelf wilt… Wij hebben ook nog een uitgebreider item geschreven over de kosten van een babyuitzet en hoe je hier gemakkelijk op kunt besparen.

Tips voor het besparen op de baby uitzetlijst

Er zijn een hoop mogelijkheden om kosten te besparen op de aanschaf van een babyuitzet.

Meubels

Kijk eens op Markplaats.nl of E-Bay, vaak worden op deze sites nog hele mooie spulletjes voor de babyuitzet goedkoop aangeboden. Of breng een bezoekje aan de kringloopwinkel.

Kleding

Op Facebook wordt tweedehands (merk)kleding aangeboden voor weinig geld. Je legt een bod neer en als dit geaccepteerd wordt, betaal je dat bedrag plus de verzendkosten.

Lenen

Als je lid wordt van de bibliotheek kan je boeken lenen om informatie op te zoeken over zwangerschap, bevalling, opvoeding et cetera. En de bibliotheek heeft hele leuke kinderboeken, die je gezellig kunt voorlezen aan je luierboefje. Tegenwoordig kan je ook lid worden van een speel-o-theek voor het lenen van verschillende soorten speelgoed. Misschien kan je ook spulletjes lenen van vrienden of familie.

Kraampakket

Een kraampakket ontvang je meestal gratis van de zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent. Dit pakket bevat medische artikelen die minimaal nodig zijn bij de bevalling en de eerste dagen erna. Heb je geen aanvullende verzekering, dan kan het pakket online besteld en gekocht worden bijvoorbeeld bij Bol.com.

Heb je meer te besteden ga dan shoppen bij de (grote) babyspeciaalzaken. Houdt er wel rekening mee dat de levertijd van een babykamer of kinderwagen vaak 6 tot 8 weken is.

Niet alles wat op de baby uitzetlijst is noodzakelijk

In grove lijnen bestaat een babyuitzet uit een babykamer, een baduitzet (dit zijn spulletjes die je voor het wassen van de baby nodig hebt), diverse babykleding om de kleine mee aan te kleden, verzorgingsartikelen voor de baby en natuurlijk ook voor de moeder. Daarnaast heb je nog artikelen nodig voor als je fles- of borstvoeding gaat geven en tot slot zijn er nog een aantal items die ontzettend handig zijn voor als je met de baby op stap gaat, bijvoorbeeld een kinderwagen, autostoeltje of draagdoek.