Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Kraamcadeau

Hoera! Een vriendin, zus of collega van je heeft een kleine spruit op de wereld gezet. Het is de hoogste tijd om de nieuwe mama te feliciteren en de baby te ontmoeten. Op kraamvisite gaan is waar je als goede vriendin waarschijnlijk al lang naar hebt uitgekeken. Maar wat neem je nu precies mee als kraamcadeau? Natuurlijk wil je de nieuwe mama verrassen met een origineel cadeau. Hoe vind je de leukste en meest originele kraamcadeaus? Op deze pagina lees je alles over de do’s en dont’s voor kraamcadeaus.

De pasgeboren baby bewonderen en een leuk kraamcadeau geven

Allereerst begint het natuurlijk met jouw bezoekje plannen. Het is logisch dat je niet kunt wachten om de baby te zien, maar zorg er altijd wel voor dat jouw bezoek gewenst is. Veel kersverse ouders geven zelf aan wanneer ze bezoek willen verwelkomen, maar indien dit niet het geval is, zorg ervoor dat je een wijze keuze maakt. De eerste week na de bevalling hebben veel moeders namelijk nog helemaal geen behoefte aan bezoek. Wacht eerst de uitnodiging af of bel van tevoren of jouw bezoek gewenst is.

Deze kraamcadeaus kunnen beter niet

Laten we allereerst beginnen met welke kraamcadeaus je beter in de winkel kunt laten. Er zijn veel leuke presentjes die totaal niet handig, ongepast of zelfs compleet overbodig zijn. Wij helpen je graag om deze verkeerde keuze niet te maken.

Hoe leuk het ook is om een grote speelset te kopen voor de kleine, is de kans dat die kleine luierboef deze het eerste jaar gaat gebruiken erg klein. Met als direct gevolg dat jouw leuke grote speelset vooral in de weg zal staan. Grote speelgoedauto’s voor kinderen en grote speelsets zijn dus een zeker bij de geboorte een overbodig cadeau. Dit is waarschijnlijk leuker om cadeau te doen bij bijvoorbeeld de eerste verjaardag van de kleine.

Wat ook niet nodig is, is om veel kleertjes te kopen als cadeau voor op kraamvisite. De kans is groot dat veel vrienden en familieleden al kleertjes geven. Daarnaast is het natuurlijk maar de vraag of de ouders de kleertjes wel leuk vinden. De kleine baby’s groeien als kool waardoor de kans groot is dat de kleertjes helemaal niet gedragen zullen worden. Kies dus niet voor kleding maar voor een uniek kraamcadeau.

Kraamcadeaus die altijd een goed idee zijn

Wat zijn dan de echte do’s qua kraamcadeaus? Er zijn bepaalde presentjes die voor iedere jonge ouder leuk zijn om te ontvangen tijdens de kraamvisite. Wij hebben de cadeaus die altijd goed zijn op een rijtje gezet.

Fotocadeaus 

Als ouder van een nieuwe baby wil je natuurlijk geen moment verliezen. Hierdoor zijn fotocadeaus erg leuke opties als kraamcadeaus. Geef bijvoorbeeld een fotoboek cadeau waar de kersverse ouders alle foto’s van hun jonge spruit kunnen opslaan. Ook zijn fotodekens een echte aanrader. Dit is een deken met 12 maanden waarbij de ouders iedere maand de baby op kunnen leggen en een foto van kunnen maken.

Cadeaubonnen

Het eerste levensjaar van de baby is een jaar met heel wat uitgaven. Geef de ouders een leuke cadeaubon om het ze wat makkelijker te maken. In plaats van kleren cadeau te geven, is een cadeaubon voor een kledingwinkel een betere optie. Zo kunnen zij zelf bepalen welke kleertjes zij voor de baby aanschaffen.

Baby of kinderboeken

Kinderboeken zijn wellicht de leukste cadeautjes om te kopen voor op kraamvisite. Wie is er niet groot geworden met Jip en Janneke, Nijntje of Rupsje Nooitgenoeg? Deze klassiekers zijn erg leuk voor de ouders als boekje voor het slapengaan.

Verzorgingspakket voor moeder & baby

Het is tijd om zowel de baby als de moeder eens flink in de watten te leggen. Stel een leuk cadeaupakket samen met heerlijke verzorgingsproducten voor mama en baby. Kies bijvoorbeeld een milde badschuim waarmee moeder en baby samen in bad kunnen en leuke handdoeken met de naam van de baby erin geborduurd.

Kraammand 

Een standaard kraamcadeau dat het altijd goed doet, is de zogenaamde kraammand. Dit is een leuke rieten mand gevuld met alle producten die de kleine baby nodig heeft. Van luiers tot een verzorgende olie en speentjes. Deze mand kun je natuurlijk zelf maken, maar deze worden ook bij veel drogisterijen en online webshops kant-en-klaar verkocht.

Een origineel kraamcadeau

Daarnaast zijn er ook nog een aantal originele cadeaus die we niet mogen vergeten en zeker genoemd moeten worden. Heb je moeite met het vinden van een uniek cadeau voor op kraamvisite? Dan hebben wij de meest originele kraamcadeaus voor jou!

Een persoonlijke kaart 

Wil je de kersverse moeder een hart onder de riem steken of wat meegeven van jouw wijsheid als moeder? Een persoonlijke kaart is een perfect cadeau voor de nieuwe mama. Het is een mooi gebaar en het is een bijzonder dierbaar cadeau om te ontvangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een envelop met een brief per maand? Zo heeft de moeder iedere maand een maatje die haar vertelt wat ze kan verwachten.

Hydrofiele luiers

Het is misschien niet het meest leuke cadeau, maar wel enorm praktisch en origineel. Geef hydrofiele luiers cadeau als kraam cadeau. De ouders zullen hier erg blij mee zijn. Het is een praktisch cadeau waar zij letterlijk iedere dag plezier van zullen hebben. Weet je niet wat een hydrofiele luier is, lees het hier.

Naamcadeaus 

Voor ouders zijn cadeaus met de naam van de kleine altijd een bijzonder dierbaar cadeau. Je kunt tegenwoordig online erg eenvoudig jouw eigen cadeaus ontwerpen. Kies een leuk product zoals een rompertje, (bad)handdoek of fotolijstje en laat de naam van de baby erop afdrukken. Zo heb je in een handomdraai een uniek cadeau.

De grote broer of zus 

Heeft de kleine baby een grote broer of zus? Deze mogen ook niet vergeten worden wanneer je op kraamvisite gaat. Koop daarom ook een leuk klein presentje voor de grote broer of zus. Dit kan bijvoorbeeld een t-shirt zijn met de tekst: ‘Best big brother/sister’.

Ga je binnenkort op kraamvisite?

Verras de kersverse ouders dan met een leuk en origineel kraamcadeau. Zorg ervoor dat je alle grote speeltoestellen en tassen vol babykleertjes thuis laat en kies voor cadeaus waar de ouders en baby echt wat aan hebben. Zorg ervoor dat jouw cadeau persoonlijk en/of praktisch is en de ouders van die kleine luierboef zullen direct genieten van jouw unieke kraamcadeau.