Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Chorizo eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Chorizo zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Chorizo is een Spaanse worstsoort met een stevige grove structuur, is kruidig van smaak en door de paprikapoeder roodachtig van kleur. Vind jij een warme sandwich met pittige chorizo en gesmolten mozzarella ook zo lekker? Wij vertellen je op deze pagina of je deze sandwich met chorizo wel mag eten als je zwanger bent.

Het woord listeria bacterie zal je vaak tegenkomen als je zoekt naar wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Vooral in dierlijke producten die langdurig gekoeld bewaard worden komt de listeria bacterie voor. Over het algemeen geldt dat het goed verhitten van voedsel schadelijke bacteriƫn waaronder de listeria zal doden.

Chorizo mag je niet eten als je zwanger bent. Chorizo valt onder gedroogde vleeswaren en wordt gemaakt van rauw vlees en kan de listeria bacterie of de parasiet toxoplasma gondii bevatten. Wanneer chorizo goed verhit wordt, worden de schadelijke bacteriƫn en parasieten vernietigd. Gebruik je chorizo op een pizza, een goed verhit broodje uit de oven of in een ovenschotel dan kan je het gewoon eten als je zwanger bent.

Rauw vlees tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap wordt het sterk afgeraden om rauw vlees te eten. In rauw vlees kan de parasiet toxoplasma gondii voorkomen. Deze parasiet is schadelijk voor je ongeboren baby en kan vroeg in de zwangerschap leiden tot een miskraam of vroeggeboorte en later in de zwangerschap tot afwijkingen aan het zenuwstelsel of aan de oogjes. Wanneer het vlees goed doorbakken is mag je in principe gewoon vlees eten. Gebruik verschillende snijplanken en messen voor kip, vlees, groente en brood en maak alles direct na gebruik goed schoon met heet water en afwasmiddel. Was ook je handen goed. Zo voorkom je kruisbesmetting, het overbrengen van een bacterie van het ene voedingsmiddel naar het andere.

Lees meer over de verschillende soorten vlees en vis die je niet mag eten tijdens de zwangerschap in een recent door ons geschreven blog: wat mag je niet eten als je zwanger bent?

chorizo zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Chorizo zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “chorizo zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je chorizo mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!