Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Gepasteuriseerde melk drinken tijdens de zwangerschap, mag dat?

Gepasteuriseerde melk zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Zuivel waaronder melk en andere producten op basis van (gepasteuriseerde) melk leveren zeer belangrijke voedingsstoffen voor de kleine luierboef in jouw buik. In melkproducten zitten verschillende soorten vitamines, eiwitten en mineralen waaronder calcium. Calcium speelt een belangrijke rol voor de ontwikkeling van de botten voor de baby. Eiwit is een belangrijke bouwstof voor de groei van de placenta, de borsten en de baarmoeder. Door het voedingscentrum wordt geadviseerd om dagelijks twee tot drie glazen melk of producten op basis van melk te drinken. Maar mag je ook gepasteuriseerde melk drinken als je zwanger bent?

Door melk te pasteuriseren of op ultra hoge temperatuur te verwarmen (UHT) worden de microben gedood. Gepasteuriseerde melk wordt kort verhit tot minimaal 72 graden Celsius. Bij UHT wordt de melk tot een temperatuur van 138 graden Celsius verhit voor een periode van minstens 2 seconden. Bewaar gepasteuriseerde melkproducten in de koelkast.

Gepasteuriseerde melk mag je drinken als je zwanger bent, omdat deze melk verhit wordt tot minimaal 72 graden Celsius, waardoor de meeste bacteriĆ«n gedood worden. Meestal is de melk die je in de supermarkt koopt behandeld en dus ook veilig. Pas op met melk die je op een boerderij koopt, deze zal waarschijnlijk niet behandeld zijn. Dit betekent dat deze melk nog “rauw” is en wordt dus afgeraden om te drinken als je zwanger bent.

gepasteuriseerde melk zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Gepasteuriseerde melk zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “gepasteuriseerde melk zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je gepasteuriseerde melk mag drinken als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten of drinken. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!