Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Tiramisu eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Tiramisu zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert en is wereldwijd geliefd. Maar mag je tiramisu eten als je zwanger bent?

Helaas! Tiramisu mag je niet eten als je zwanger bent, omdat er meestal een rauw ei wordt toegevoegd en eventueel alcohol kan bevatten. 

Heb je toch trek in een lekker dessert? Kijk dan of de cheesecake voor je een optie is! Pas echter op met toetjes met kaneel, overmatig gebruik daarvan is namelijk niet goed voor die kleine luierboef in jouw buik.

Pas op met rauwe eieren of producten van rauwe eieren!

Het eten van rauwe eieren of producten van rauwe eieren, zoals tiramisu, wordt afgeraden voor zwangere vrouwen vanwege mogelijke Salmonellabesmetting. Salmonella bacteriën sterven af bij hoge temperaturen. Een gekookt eitje echter kan prima. Een cake of quiche in de oven bakken kan dus wel gewoon als je zwanger bent.

De eierschaal van het ei kan ook besmet zijn met salmonella. Was daarom eieren goed af voor je ze gaat gebruiken. Dit om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Als een kip geïnfecteerd is met salmonella, is de dooier van het ei vaak ook besmet. Bewaar eieren altijd in de koelkast op 4 graden, omdat de koude temperatuur de groei van de bacteriën afremt en de eieren langer vers blijven. Zwangere vrouwen kunnen goed ziek worden door een salmonellabesmetting. Gelukkig kan de salmonellabacterie de placenta niet passeren en wordt je ongeboren luierboefje niet ziek.

Alcohol is tijdens zwangerschap een no go!

Waarschijnlijk had je het al kunnen raden, maar gebruik geen alcohol tijdens de zwangerschap. Het gebruik van alcohol tijdens de zwangerschap kan namelijk schadelijk zijn voor jouw ongeboren kindje. Het drinken van een of meer glazen alcohol heeft verschillende (negatieve) effecten op de ontwikkeling van de hersenen van een nog ongeboren baby. Zo kan bijvoorbeeld de celdeling vertraagd worden. Hierdoor bestaat de kans dat de hersenen te klein blijven en dit zou tot een geestelijke achterstand kunnen leiden.

Wil je meer lezen over wat je niet mag eten tijdens de zwangerschap? Klik dan door naar onze populaire blog hierover.

tiramisu zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Tiramisu zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “tiramisu zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je tiramisu mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!