Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Kleertjes voor de baby

Met een kleine op komst dien je een goede voorbereiding te treffen. Op onze baby uitzetlijst kan je alle items die je nodig hebt vinden. Kleertjes kopen voor die kleine luierboef is misschien wel het leukste! Maar welke kleertjes heb je allemaal nodig om die kleine goed warm te houden?

 • Kleertjes
  Schattige babykleertjes

  Mutsje

 • Overslaghemdje
 • Rompertje of overslagrompertje
 • Kruippakje
 • Sokjes
 • Babybroekje
 • Babytruitje
 • Jasje met capuchon

Mutsje

Een baby verliest een groot deel van de lichaamswarmte via het hoofd. Een mutsje zorgt ervoor dat jouw luierboefje warm blijft. Baby’s die te vroeg worden geboren of te licht zijn, zullen het mutsje langer moeten dragen. Dit moeten zij omdat ze meer moeite hebben om zichzelf warm te houden. Een voldragen baby draagt het mutsje binnenshuis soms slechts 24 uur of alleen in de eerste week. Een mutsje is wel noodzakelijk als je met de baby naar buiten gaat als het koud of winderig is.

Overslaghemdje

Een overslaghemdje is ideaal voor pasgeborenen. Je hoeft een overslaghemdje namelijk niet over het hoofdje aan te trekken. Bovendien sluit het hemdje mooi aan op het lichaam van de baby. De eerste dagen en weken kan je het hemdje het beste aan de voorkant vastmaken. Later maak je het hemdje aan de achterkant vast.

Rompertje

Een overslagrompertje of rompertje kan gebruikt worden vanaf het moment dat de baby geboren is. Het verschil tussen een overslagrompertje en een rompertje is dat een overslagrompertje ook nog drukknoopjes aan de zijkant heeft. Het hoofdje hoeft dan niet door het rompertje heen. Rompertjes zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er rompertjes met lange mouwen, korte mouwen of zonder mouwen. Rompertjes zijn er in diverse kleurtjes en ook met diverse teksten erop gedrukt. Doordat de drukknoopjes aan de onderkant van het rompertje zitten, kan de luier gemakkelijk verschoond worden en bovendien zorgt dit ervoor dat de luier goed op zijn plaats blijft zitten.

Kruippakje

Een kruippakje wordt over een rompertje heen gedragen en heeft broekspijpjes. Doordat de boven en onderkant aan elkaar vast zitten krijgt de baby geen bloot, koud ruggetje. Vaak heeft een kruippakje ook voetjes, zodat deze ook warm blijven. Kruippakjes kunnen lange of korte mouwen hebben en zijn voorzien van drukknoopjes aan de onderkant. Zo kan de luier weer makkelijk verschoond worden.

Sokjes

Met sokjes maak je de baby-outfit compleet. Veel jonge moeders vinden het leuk om bij elk setje kleding passende sokjes te hebben. Er is een grote keuze in sokjes, bijvoorbeeld roze, blauwe, witte sokjes of met een printje. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen.

Babybroekjes

Babybroekjes zijn te koop in diverse stijlen en verschillende kleuren. Zo zijn er broekjes van joggingsstof, broekjes met een stoere jeanslook of broekjes in allerlei zachte en harde kleuren. Speciaal voor meisjes zijn er ook een leggings te koop. Het is belangrijk dat een babybroekje een goed draagcomfort heeft en dat de kwaliteit goed is. De kwaliteit is met name belangrijk als de kleine al aan het kruipen is, dan slijten de broekjes namelijk ontzettend hard.

Babytruitjes

Gebreide babytruitjes van 100 % katoen zijn comfortabel voor jou luierboefje. Katoen is namelijk een zacht en luchtdoorlatend product. Door het hoge draagcomfort is het echt een musthave voor jou pasgeboren kindje als hij of zij alleen nog maar kan liggen. De gebreide truitjes hebben knoopjes op de rug, op de schouder of hebben een overslag aan de voorzijde.

Babyjasje met capuchon

Babyjasjes zijn er in verschillende modellen en kleurtjes, voor ieder jaargetijde of weertype. Bijna elke babyjas is voorzien van een capuchon. Vooral bij pasgeboren baby’s is het van belang dat de jas de baby lekker warm houdt. Koop een babyjas niet te klein, want vooral de eerste maanden groeien baby’s snel uit hun kleertjes.

Babykleding merken

Er zijn meer dan honderd merken babykleding  o.a.: BD Collection, Noppies, Baby Look, Cottonbaby, Z8, Babyface, Tumble ’N Dry.