Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Leverworst eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Leverworst zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Leverworst bevat vitamine A en is lekker op een boterhammetje. Hoewel vitamine A van groot belang is voor een goede groei van de foetus, moeten zwangere vrouwen oppassen met het binnenkrijgen van teveel vitamine A.

Listeria bacterie; een bekende term voor iedere zwangere vrouw

Het woord listeria bacterie zal je vaak tegenkomen als je zoekt naar wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Vooral in dierlijke producten die langdurig gekoeld bewaard worden komt de listeria bacterie voor. Over het algemeen geldt dat het goed verhitten van voedsel schadelijke bacteriën waaronder de listeria zal doden.

Leverworst eten als je zwanger bent is niet altijd een verstandige keuze.

Eet zo nu en dan een boterham met leverworst. Een boterham met leverworst bevat ongeveer 1.200 microgram vitamine A. Voor volwassenen ligt het veilige niveau voor vitamine A op 3.000 microgram. Als je teveel vitamine A tijdens de zwangerschap binnenkrijgt verhoogt de kans op aangeboren afwijkingen zoals een gespleten gehemelte of hartafwijkingen. De zwangere vrouw kan zelf ook klachten krijgen bij een te hoge inname van vitamine A, zoals misselijkheid, haaruitval, vermoeidheid of huidaandoeningen.

Hoe om te gaan met rauw vlees tijdens de zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap wordt het afgeraden om rauw vlees te eten. In rauw vlees kan de parasiet toxoplasma gondii voorkomen. Deze parasiet is schadelijk voor je ongeboren baby en kan vroeg in de zwangerschap leiden tot een miskraam of vroeggeboorte en later in de zwangerschap tot afwijkingen aan het zenuwstelsel of aan de oogjes. Wanneer het vlees goed doorbakken is mag je in principe gewoon vlees eten. Gebruik verschillende snijplanken en messen voor kip, vlees, groente en brood en maak alles direct na gebruik goed schoon met heet water en afwasmiddel. Was ook je handen goed. Zo voorkom je kruisbesmetting, het overbrengen van een bacterie van het ene voedingsmiddel naar het andere.

Maar wat mag je dan wel of niet eten als je zwanger bent?

Wij hebben niet alleen nagedacht of je leverworst mag eten als je zwanger bent. Wij hebben een opsomming gemaakt van diverse etenswaren in een handige checklist voor alle zwangere vrouwen. Deze kan je via deze pagina downloaden. Daarnaast schreven we ook een handige blog over wat je niet mag eten als je zwanger bent. Hierin wordt geschreven over verschillende vis- en vleesgerechten waaronder carpaccio en zalm

leverworst zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Leverworst zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “leverworst zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je leverworst mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!