Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Zalm eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Zalm zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Een keer per week zalm eten is goed voor de gezondheid, omdat zalm een hoge voedingswaarde heeft. De visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en dragen ook bij aan een goede ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van je ongeboren luierboefje.

Je wilt natuurlijk het beste voor die kleine in jouw buik en daarom is het fijn om te weten op welke manier je zalm mag eten als je zwanger bent. Het woord listeria bacterie zal je vaak tegenkomen als je zoekt naar wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Over het algemeen geldt dat het goed verhitten van voedsel schadelijke bacteriën waaronder de listeria zal doden. Hoewel de kans op besmetting met de listeria bacterie klein is, kan de listeria bacterie ernstige voedselvergiftiging veroorzaken en loop je na besmetting het risico op een vroeggeboorte of miskraam.

Rauwe zalm mag je niet eten als je zwanger bent. Wanneer zalm gebakken, gepocheerd, gestoomd of gegrild wordt, dus voldoende verhit wordt, is het veilig om zalm te eten. Let wel op dat gerookte zalm niet altijd voldoende verhit is!

Het voedingscentrum adviseert om minimaal een keer per week vis te eten. Ze adviseren met name om een vette vissoort zoals zalm te eten. Eet vis echter wel met mate. Er kunnen namelijk door de vervuiling van de zee schadelijke stoffen in vis, schelp-, en schaaldieren zitten.

Een tonijn is een roofvis en bevat bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen. Kabeljauw is echter wel veilig om te eten als deze goed gekookt is. Net zoals mosselen en garnalen. Zin in sushi? Check ook welke sushi je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap.

zalm zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Zalm zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “zalm zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je zalm mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!