Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Pizza Salami eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Pizza salami zwanger is een keyword dat veel wordt gezocht op Google. Maar waarom? Pizza’s en salami worden door heel veel vrouwen gegeten en daarom is het belangrijk om te weten welke pizza’s en soorten wordt je wel en welke kazen je niet mag eten tijdens de zwangerschap.

Een pizza salami is langdurig verhit in een oven bij hoge temperaturen. Hierdoor wordt de listeria bacterie die in rauw vlees kan zitten gedood en is daardoor niet meer schadelijk. Daarom mag salami wel gegeten worden op bijvoorbeeld een pizza. “Rauwe” salami mag niet worden gegeten door zwangere vrouwen. Dit omdat salami een zogenaamde droge worst is. Droge of gefermenteerde worsten worden gemaakt van rauw vlees waar de listeria bacterie in kan voorkomen. Heb je dus trek in salami dan kan je een pizza salami wel overwegen.

Heb je zin in iets anders en ben benieuwd of je het mag eten? Lees dan onze blog over wat je niet mag eten als je zwanger bent.

pizza salami zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Pizza Salami zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “pizza salami zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je pizza salami mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!