Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Tonijn eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Tonijn zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Met tonijn kan je eindeloos variƫren, in een salade, op een pizza, op een toastje, in een pasta, tonijn is voor elk moment. Daarom is het belangrijk om te weten of je tonijn mag eten als je zwanger bent. Het woord listeria bacterie zal je vaak tegenkomen als je zoekt naar wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Over het algemeen geldt dat het goed verhitten van voedsel schadelijke bacteriƫn waaronder de listeria zal doden.

Tonijn mag je niet eten als je zwanger bent. Tonijn is een roofvis en kan veel zware metalen, zoals kwik en dioxines bevatten. Omdat roofvissen andere vissen eten, kunnen ze hoge concentraties gifstoffen binnenkrijgen als het water vervuild is. Deze stoffen zijn bij hoge inname slecht voor de ontwikkeling van de baby.

Het voedingscentrum adviseert om minimaal een keer per week vis te eten. Ze adviseren met name om een vette vissoort zoals zalm te eten. Eet vis echter wel met mate en niet rauw. Er kunnen namelijk door de vervuiling van de zee schadelijke stoffen in vis, schelp-, en schaaldieren zitten.

We schreven ook een artikel over wat je niet mag eten als je zwanger bent. Daarnaast hebben we diverse specifieke pagina’s waarop je bijvoorbeeld terug kan vinden of je garnalen, gerookte zalm, mosselen of zeebaars mag eten tijdens de zwangerschap.

tonijn zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Tonijn zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “tonijn zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je tonijn mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!