Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Sushi eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Sushi zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Het eten van sushi is niet meer uit ons leven weg te denken. Maki, Nigiri, Sashimi zijn een paar voorbeelden van hapjes uit de Japanse keuken. Gezellig sushi eten met vrienden of familie in een sushi restaurant of sushi thuis laten bezorgen door een bezorg restaurant, het is helemaal hot tegenwoordig. Daarom is het belangrijk om te weten of je sushi mag eten als je zwanger bent. Het woord listeria bacterie zal je vaak tegenkomen als je zoekt naar wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Over het algemeen geldt dat het goed verhitten van voedsel schadelijke bacteriƫn waaronder de listeria zal doden.

Sushi met rauwe vis mag je niet eten als je zwanger bent. Laat dus sushi met onder andere tonijn staan tijdens de zwangerschap. Sushi gemaakt met gekookte of goed gewassen groente, met omelet of goed verhit vlees is vrijwel altijd veilig om te eten. Daarnaast kan je ook sushi met gefrituurde garnaal of goed verhitte krab eten. Eet alleen verse sushi, bij oudere sushi heb je een grotere kans op voedselvergiftiging. Vermijd het eten van sushi uit de supermarkt in verband met eventuele kruisbesmetting.

Het voedingscentrum adviseert om minimaal een keer per week vis te eten. Ze adviseren met name om een vette vissoort zoals zalm te eten. Eet vis echter wel met mate. Er kunnen namelijk door de vervuiling van de zee schadelijke stoffen in vis, schelp-, en schaaldieren zitten.

sushi zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Sushi zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “sushi zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je sushi mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!