Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Burrata eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Burrata zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Men eet gewoonweg heel veel diverse soorten kaas in Nederland en zwangere vrouwen hebben hier weleens trek in. Daarom is het belangrijk om te weten welke kazen je wel en welke kazen je niet mag eten tijdens de zwangerschap. Burrata is een kaas die vaak in Italiaanse restaurants op de kaart staat.

Burrata is niet altijd gepasteuriseerd en mag dus niet altijd gegeten worden als je zwanger bent. Check dus vooraf of de burrata gepasteuriseerd is. Is dit niet het geval dan is de burrata een rauwmelkse kaas. Rauwmelkse kazen zijn te herkennen aan de term “au lait cru” op de verpakking. Rauwmelkse kazen zoals de burrata en brie kunnen de listeria bacterie bevatten en hier kun je erg ziek van worden. Wel mag je een burrata eten die verhit is op minimaal 85 graden. De listeria bacterie gaat namelijk dood bij hoge temperaturen en is dan niet meer schadelijk. Eet je bij een Italiaan of ben je daar op vakantie dan wordt verse burrata vaak bereid met rauwe organische melk. In dat geval is burrata tijdens de zwangerschap een no go!

In plaats van een burrata kan je wellicht wel een caprese met buffelmozzarella nemen als deze tenminste niet met rauwe melk is gemaakt. Vraag dat voor de zekerheid dus even na!

Speciaal voor alle zwangere vrouwen namen we ook andere kazen onder de loep. Lees bijvoorbeeld ook of je geitenkaas, grana padano, mascarpone, parmezaanse kaas of ricotta mag eten als je zwanger bent. Heb je zin in vlees of vis dan is het goed om na te gaan wat je allemaal wel of niet mag eten tijdens de zwangerschap.

burrata zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Burrata zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “burrata zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je burrata mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!