Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Gorgonzola zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Gorgonzola kan in veel recepten verwerkt worden, zoals pasta, risotto of lasagne. Wist je dat je van gorgonzola ook een saus kan maken voor over bloemkool of brocolli? Daarom is het belangrijk om te weten of je gorgonzola mag eten als je zwanger bent. Het woord listeria bacterie zal je vaak tegenkomen als je zoekt naar wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Sommige kazen kan je wel gebruiken in warme gerechten die minimaal verhit worden op 85 graden Celsius. De listeria bacterie gaat namelijk dood bij hoge temperaturen en is dan niet meer schadelijk. De listeria bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor je zwangerschap, zoals een miskraam of een vroeggeboorte.

Gorgonzola mag je eten als je zwanger bent, omdat gorgonzola gemaakt wordt van gepasteuriseerde melk. Er bestaat echter wel een kans na pasteurisatie op nabesmetting van de kaas. Als kaas minimaal 85 graden celsius of hoger verwarmd wordt voor gebruik, bijvoorbeeld in een pasta, op een pizza of in een saus, dan is gorgonzola veilig.

Rauwmelkse kazen mag je niet eten tijdens de zwangerschap

Kazen van rauwe melk worden meestal geïmporteerd uit het buitenland. Op het etiket staat dan vermeld: ‘au lait crue’ of ‘gemaakt van rauwe melk’. Gorgonzola die gemaakt wordt van rauwe melk ‘au lait cru’, wordt echter afgeraden om te eten tijdens de zwangerschap, omdat er schadelijke bacteriën in kunnen zitten, zoals de listeria bacterie.

We zochten speciaal voor jou uit welke kazen je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap, klik daarom gerust door naar: brie, buffelmozzarella, burratta, feta, geitenkaas, grana padano, kaasfondue, monchou, mozzarella, parmezaanse kaas, ricotta of roomkaas.

gorgonzola zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Gorgonzola zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “gorgonzola zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je gorgonzola mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!