Schrijf je nu in!

* Ontvang de laatste tips, tricks en artikelen voor jonge moeders of mommies to be in jouw mailbox!

Trending News

Mayonaise eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

Mayonaise zwanger is een keyword dat veel zwangere vrouwen zoeken. Maar waarom? Iedereen eet het wel eens, een patatje mayo tijdens de avondmaaltijd of tussendoor als snack. Mayonaise wordt ook veel gebruikt in salades. Maar is mayonaise gevaarlijk tijdens de zwangerschap? Op deze pagina leggen we uit welke mayonaise je wel en welke je niet mag eten als je zwanger bent.

Mayonaise uit de winkel mag je eten als je zwanger bent, omdat het eigeel dat voor mayonaise gebruikt wordt gepasteuriseerd is. Zelfgemaakte mayonaise kan je beter niet eten als je zwanger bent, omdat voor zelfgemaakte mayonaise vaak rauwe eieren worden gebruikt.

Rauwe eieren zijn een no-go tijdens de zwangerschap!

Het eten van rauwe eieren wordt afgeraden voor zwangere vrouwen vanwege mogelijke Salmonellabesmetting. Salmonella bacteriën sterven af bij hoge temperaturen. Een cake of quiche in de oven bakken kan dus wel gewoon als je zwanger bent. De eierschaal van het ei kan ook besmet zijn met salmonella. Was daarom eieren goed af voor je ze gaat gebruiken. Dit om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Als een kip geïnfecteerd is met salmonella, is de dooier van het ei vaak ook besmet.

Bewaar eieren altijd in de koelkast op 4 graden, omdat de koude temperatuur de groei van de bacteriën afremt en de eieren langer vers blijven. Zwangere vrouwen kunnen goed ziek worden door een salmonellabesmetting. Gelukkig kan de salmonellabacterie de placenta niet passeren en wordt je ongeboren luierboefje niet ziek.

Wat mag je verder niet eten tijdens de zwangerschap?

Wij maakten een gemakkelijk overzicht van wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Dit overzicht kan je via deze pagina downloaden. Wil je wat uitgebreider lezen over dit onderwerp? Dan verwijzen we je naar een recente blog op deze website: wat mag je niet eten als je zwanger bent? Daarin passeren diverse drink- en etenswaren de revue zoals brie, gorgonzola, tiramisu en zalm.

mayonaise zwanger

Download checklist

Wij hebben een complete checklist geschreven over wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Mayonaise zwanger

Jij zocht waarschijnlijk op “mayonaise zwanger” omdat je op zoek was naar het antwoord op of je mayonaise mag eten als je zwanger bent? We hopen dat je het antwoord op deze pagina hebt gevonden! Veel vrouwen zoeken tijdens hun zwangerschap naar voedingsmiddelen die ze wel en niet mogen eten. Daarom bundelden wij deze diverse zoektermen op een pagina en maakten we ook een handige checklist die je mee kan nemen over wat je wel en niet mag eten of drinken tijdens de zwangerschap.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je wel en niet mag eten om zo die kleine luierboef zo gezond mogelijk op de wereld te zetten. We wensen jou een hele fijne zwangerschap!